Viktigaste termer och förklaringar för casino poker!

All-in – när en spelare visar alla sina kort i potten sägs han vara all-in. Den spelaren deltar inte i längre spel över sin all-in-summa. En sido kanna skapas för de andra spelarna. All-in-spelaren är endast berättigad till huvud potten.

Ante – En liten tvångs sats att alla spelare måste göra innan spelet börjar. En ante används i studpoker jämfört med utläggnings gardiner som i hold’em. Antes är också vanliga i turneringar utöver persiennerna på senare nivåer.

Bakdörr – En hand som är bakdörr kräver både vridkortet och flodkortet att göra handen. Ett exempel skulle hålla en tre spola efter floppen och behöva två mer av samma kostym för att slutföra din spola. Detta kallas också löpare / löpare.

Bad Beat – En bra hand som är ”knäckt” eller slagen av en bättre hand som vanligtvis var långt bakom men slog en lyckotävling. Varje poker spel online spelare har mer än en dålig takthistoria att berätta!

Big Slick – Detta är smeknamnet för de två kortinnehållen av Ace-King.

Persienner – De obligatoriska satsningarna som gjordes av de två första spelarna till vänster om dealern. De kallas de små och stora persiennerna.

Bluff – Satsa utan den bästa handen i hopp om att din motståndare kommer att vikas och du kommer att vinna potten.

Anropsstation – En spelare som ringer för ofta är en anrops station. Begreppet används på ett nedsättande sätt, främst eftersom dessa spelare ringer utan rätt pottodds, slår de många gånger långa vinnande händer som frustrerar andra spelare.

Kort talar – Den bästa handen bestäms av var och en av spelarna som vänder korten uppåt utan någon deklaration. Kortens värden talar för sig själva.

Kontrollera Raise – För att kontrollera när det är din tur att satsa och sedan, efter att någon annan spelat, höja spelarens satsning.

Åsna – En motståndare som spelar dåligt och verkar slänga sina pengar bort. Detta är den nuvarande termen för en duva, en sucker eller en fisk.

Double Belly Buster – Det här är en hand med två inuti raka dragningar. Som ett exempel kan 79TJK bli rak med antingen en 8 eller en drottning. Denna rita har samma antal outs (8 vinnande kort) som en oändad rak ruttning, med undantag för att dubbelbellynaren är mycket mer bedräglig.

Drawing Dead – En rita så att oavsett vilket kort du får du kommer att förlora. Som ett exempel: Du har fyra spader med kungen medan din motståndare har ett par esser tillsammans med fyra spader inklusive spades ess. Du hoppas att rita en spade på floden för att göra en kung hög flush. Om spaden kommer kommer du att förlora till ett ess högt flush och eftersom din motståndare redan har ett par ess kan du inte vinna. Du sägs vara att dra död.

Fisk – Se åsnan – en spelare som spelar spelet dåligt.

Flop – Efter första satsningsrundan behandlas tre community board-kort som floppen.

Gutshot – En invändig rak draw med endast fyra outs. Ritning till en QJ98 skulle kräva att en av de fyra tiotalsna gör en rak.

Heads-up – Spelar mot en enda motståndare.

Implicit Odds – Detta är en förlängning av pot odds och representerar förhållandet mellan det totala beloppet du förväntar dig att vinna om du slutför din hand till det belopp du behöver ringa för att fortsätta. Medan pottodds är en exakt beräkning, antas oddsen odla arbete och kunskap om dina motståndares tendenser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *