Listan över Pokerspelare som filmades i filmer och musik videos

Här är en omfattande lista över pokerproffs som har filmades i  filmer och musikvideor.

Johnny Chan (Rounders)

Två-timmars World Series of Poker Main Event-mästare Chan hade en roll i 1998-filmen Rounders. Filmen följer en reformerad spelare, Mike (Matt Damon), som måste återvända till pokerborden med hög insats för att hjälpa sin vän, Worm (Edward Norton), betala en skuld för att låna hajar.

I den här scenen spelar Chan sig i ett ögonblick av reminiscing av Mike, som försöker övertyga den underjordiska pokerspelaren Joey (John Turturro) att han är tillräckligt bra för att tävla med de bästa pokerspelarna i världen efter ett dåligt spel.

Phil Hellmuth (”Sex Room” av Ludacris)

Sex Room är en sång inspelad av rap artist Ludacris, som var från hans sjunde studio album som heter Battle of the Sexes.

Låten lyckades bara nå en topp på nummer 69 på Billboard Hot 100 men musikvideon kommer utan tvekan att hållas på arkiv i Hellmuth-hushållet med Phil som gör ett kort utseende.

1989 Main Series of Poker Main Event-mästare är inblandad i ett högt pokerspel med Ludacris och hans vänner i Las Vegas.

Daniel Negreanu (X-Men Origins: Wolverine)

Detta är den första av två poster som Negreanu har på den här listan. Den kanadensiska pokerspecialisten har sex World Series of Poker-armband till sitt namn och inleddes i Poker Hall of Fame tillbaka 2014.

Hans utseende i denna 2009-versionen av X-Men Origins: Wolverine är kort men värt att nämna. Scenen kretsar kring Wolverines (Hugh Jackman) pokerspel med Gambit (Taylor Kitsch).

Som förväntat blir ett felfritt kortspel snart en mycket laddad kamp mellan de två superhjältarna. Negreanu är också satt vid bordet och kan bara luta sig tillbaka och titta på som kaos ensues.

Phil Laak (Runner Runner)

Förmodligen är detta den minst inspirerande kombinationen av film och pokerproffs. Laak har sina prestationer, säkert. Han har dock inte det inredda WSOP-mästerskapet. Beviljas, den irländska pokerproffsen har vunnit en World Poker Tour-titel och äger ett WSOP-armband men jämfört med eliten på den här listan är det lite lägre än prestationsordern.

Runner Runner är densamma. Det är en vanlig film. Säger att den bara har 5,9 på IMDB … och den poängen anses bara respektabel för skräckfilmer.

Hur som helst, hans utseende i den här filmen var mer exponering för poker i filmindustrin, så det kan bara vara bra, eller hur?

Chris Ferguson (Lucky You)

Lucky You är en film som släpptes tillbaka 2007 och berättade om den talangfulla pokerspelaren Huck Cheever (Eric Bana) och hans turbulenta relation med sin tidigare professionella pokerspelare, fader L.C. Cheever (Robert Duvall).

Ferguson är en av en mängd professionella pokerspelare, däribland Doyle Brunson, Antonio Esfandiari, Dan Harrington och Erik Seidel som gör en cameo i den här filmen som skjutits runt Las Vegas pokerrum med en nyckelplats som äger rum i Bellagio och Binion’s Horseshoe.

Ferguson vann World Series of Poker Main Event 2000 och det här utseendet kom ett antal år före Black Friday i 2011 då hans rykte blev sönder efter fallet Absolute Poker, Full Tilt Poker och PokerStars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *